Gå til hovedinnhold

Reduser Kolesterolet og forbedre din helse.

Kolesterol: De beste 5 matvarer for å redusere Kolesterolet og forbedre din helse

Kosthold kan spille en viktig rolle når det gjelder å redusere kolesterolnivået. I dag har vi funnet fram fem mattyper som kan senke kolesterolet, beskytte hjertet og forbedre helsen din.
Kan en skål med havregryn forhindre et hjerteinfarkt? Hva med en håndfull valnøtter, eller til og med bakt potet toppet med hjerte-sunn margarin? Et par enkle tilpasninger til din diett – som disse – kan være nok til å senke kolesterolet til et sunt nivå, og hjelpe deg til å leve uten medisiner.

Havremel og havrekli
Havregryn inneholder løselig fiber, som reduserer low-density lipoprotein (LDL), det “dårlige” kolesterolet. Løselig fiber er også funnet i matvarer som kidneybønner (salatbønner), sitrusfrukter, linfrø (gjerne knuste), samt soyamelk, soyaprodukter, bygg og svisker.
Løselig fiber ser ut til å redusere opptaket av kolesterol i tarmen. Ti gram eller mer av løselige fiber om dagen minsker det totale og LDL kolesterol. Spiser du 1 1 / 2 kopper kokte havregryn gir det deg 6 gram fiber. Hvis du legger til frukt som bananer, vil du legge til ca 4 flere gram fiber. Lag en god helse frukostblanding med havregryn og havrekli.

Valnøtter, mandler og mye mer
Studier har vist at valnøtter kan redusere kolesterolet. Rik på flerumettede fettsyrer, kan valnøtter også bidra til å holde blodårene sunne og elastisk. Mandler og noen andre nøtter synes å ha en lignende effekt på din helse.
Ifølge Food and Drug Administration, bør du spise en håndfull (ca 42,5 gram) daglig av de fleste nøtter som mandler, hasselnøtter, peanøtter, pekannøtter, noen pinjekjerner, pistasje nøtter og valnøtter, kan redusere risikoen for hjertesykdommer.
Siden alle nøtter har høye kalorier kan du spise det istedet for endel av din vanlige kost. Spiser du for mye kan det føre til vektøkning, og overvekt kan øke risikoen for hjertesykdom. For å unngå økende vekt, erstatt matvarer som er høye på mettet fett med nøtter. For eksempel, i stedet for å bruke ost, kjøtt eller brødterninger i salat, legg til en håndfull valnøtter eller mandler.

Fisk og omega-3 fettsyrer
Forskning har støttet de kolesterolsenkende fordelene ved å spise fet fisk på grunn av sine høye nivåer av omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer hjelper også hjertet på andre måter som ved å redusere blodtrykket og risikoen for blodpropp. Hos personer som allerede har hatt hjerteinfarkt vil fiskeolje – eller omega-3 fettsyrer redusere risikoen for plutselig død.
Leger anbefaler å spise minst to porsjoner fisk i uken. Det høyeste nivået av omega-3 fettsyrer finnes i makrell, sjø ørret, sild, sardiner, tunfisk og laks. For å opprettholde de sunne fordeler av fisk, stek eller grill den. Hvis du ikke liker fisk, kan du også få omega-3 fettsyrer fra mat som linfrø eller rapsolje, du kan også bruke omega-3 kosttilskudd.
Omega-3 eller et fiskeolje supplement gir deg de gunstige effektene.

Olivenolje
Olivenolje inneholder en potent blanding av antioksidanter som kan redusere de “dårlige” (LDL) kolesterol, og lar ditt “gode” (HDL) kolesterol være urørt.
The Food and Drug Administration anbefaler å bruke ca 2 ss (23 gram) av olivenolje om dagen for å få hjertefordeler.
Slik legger du olivenolje til kosten din: Du kan surre grønnsaker i den, legge mat i marinade av olivenolje, eller blande olivenoljen med eddik som i en salat dressing. Du kan også bruke olivenolje som erstatning for smøret når du steker kjøtt.
Noen undersøkelser tyder på at kolesterolsenkende effekter av olivenolje er enda større hvis du velger extra virgin olivenolje, noe som betyr at oljen er mindre bearbeidet og inneholder mer hjerte-sunne antioksidanter. Men unngå “light” olivenoljer. Dette merket betyr vanligvis at oljen er mer bearbeidet og lysere i fargen, den inneholder ikke fett eller kalorier som egntlig er bra for din helse.

Matvarer beriket med plantesteroler eller stanols
Mat er nå tilgjengelig som har blitt beriket med steroler eller stanols – stoffer som finnes i planter som hjelper å blokkere opptaket av kolesterol.
Margarin, appelsinjuice og yoghur drikker beriket med plantesteroler kan bidra til å redusere LDL-kolesterolet med mer enn 10 prosent. Mengden av daglige plantesteroler som trengs for resultater er minst 2 gram – noe som tilsvarer omtrent to (237 ml) servering av plante sterol-forsterkede appelsinjuice om dagen.
Plantesteroler eller stanols i befestede matvarer synes ikke å påvirke nivåer av triglyserider eller “gode” high-density lipoprotein (HDL) kolesterol. Heller ikke forstyrrer de opptaket av de fettløselige vitaminene – vitaminene A, D, E og K.
The American Heart Association anbefaler matvarer beriket med plantesteroler for personer med nivåer av LDL-kolesterol over 160 milligram per dl (4,1 mmol / L).

Før du gjør andre endringer i kosten din, tenk på å skjære ned på typer og mengder av fett du spiser, som kan øke kolesterolet. På den måten vil du forbedre ditt kolesterolnivå og helse generelt.
Når du kutter fett fra kostholdet ha fokus på mettet og trans fett. Mettet fett, som de i kjøtt og noen oljer, øker ditt totale kolesterol. Trans fett, som noen ganger brukes til å lage butikk-kjøpte kjeks, kjeks og kaker, er spesielt dårlig for kolesterolnivået fordi de øker lav-density lipoprotein (LDL), det “dårlige” kolesterolet og lavere high-density lipoprotein (HDL) , “gode” kolesterolet. Du bør prøve å begrense antall kalorier du spiser daglig til mindre enn 10 prosent fra mettet fett, og eliminere så mange trans fett fra dietten din som mulig.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Frukt – Oppnå din idealvekt med frukt – Sunt vekttap

Frukt – Oppnå din idealvekt med fruktSunt vekttap
Ned i vekt med frukt. Kanskje det høres for godt ut til å være sant at alt du trenger å gjøre for å nå din idealvekt er å spise så mye frukt som du kan hver dag! Hvis du ikke tror det, eller bare ønsker å vite mer må du lese videre.

Gå ned i vekt med frukt:

Først mener vi det er best å fokusere på den gode følelsen. Deretter minner vi om at for å leve et sunt og energisk liv i en slank kropp som er skikket til å gjøre den jobben vil ikke bare det å gå ned i vekt være nøkkelen. Det er også noen andre endringer du kanskje vil bringe inn i livet ditt. For å få celler i kroppen din til å fungere ordentlig og bli slank må den få de rette næringsrike elementene og giftstoffene må holdes borte.

For å nå det målet har vi følgende anbefalinger for deg

1) Innta så mye du kan av “riktig næring”

2) Unngå så mye du kan av “feil ernæring”

3) Tren moderat.

4) Vær fornøyd med hver eneste lille endring du har vært i stand til å gjøre permanent

5) Ikke gj…

Hva er BMI?

Hva er BMI?

BMI (body mass index) er et måleverktøye som brukes til å måle vekt i forhold til høyde. Med en enkel formel, kan du beregne din egen BMI.

Hvordan er BMI Beregnet?

For å beregne din BMI, må du dele din vekt med din høyde og multiplisere at ved 703.

Formelen er: vekt / [høyde] 2 x 703

Hva sier BMI tallet ditt?

- BMI under 18,5 er undervektig, med økt risiko for en rekke andre tilstander.

- BMI mellom 18,5 og 25 er normalvektig

- BMI mellom 25 og 30 er overvektig, men noe økt risiko for en rekke sykdommer

- BMI over 30 kalles fedme og innebærer økt til stor risiko for en rekke sykdommer

-BMI mellom 30 og 35 kalles fedme grad 1

-BMI mellom 35 og 40 kalles fedme grad 2

-BMI 40 kalles fedme grad 3, ekstrem fedme

BMI er ingen fasit

Her er det viktig å merke seg at BMI på ingen måte er noen fasit, for oss mennesker, og BMI gir kun en pekepinn om vektforholdene.

Det er funnet en sammenheng mellom høy BMI og risikoen for mange sykdommer. Overvekt er et økende problem i Norge og den ve…

20 Slanketips

Her har er det samlet opp 20 tips til deg som vil gå ned i vekt:

1. Spis frokost
Hvis du ikke spiser i løpet av en times tid etter at du har stått opp, vil du ta opp desto flere kalorier i løpet av dagen.

2. Rett deg opp
Ikke sitt henslengt i godstolen mens du spiser. Da tar det lengre tid før du blir mett. Hvis du derimot sitter med rett rygg vil du føle deg mett raskere. Grunnen til dette er at maten lettere kommer inn i den lavere delen av magen. Når maten er nederst i magen forteller den hjernen din at du er mett.

3. Ta deg tid
Det tar omtrent 20 minutter fra magen din blir full til hjernen din får vite at du er mett, så ikke spis mer enn du selv vet at magen din får plass til.

4. Kle deg for middag
Ikke spis middag i joggebukse med stort liv. Magen blir natulig litt større etter et måltid, og hvis du har på deg en normalt stram bukse vil den begynne å stramme når du har spist for mye.

5. Vær i solen
Har du en tendens til å spise når du er i dårlig humør? Oppsøk solen i stedet. Sollys …